Fjern DRM beskyttelsen fra musik og film og konverter til…
Den digitale bekvemmelighed
Forfatter:

Der var engang, hvor man skulle slå det op i den store Encyclopedia, hvis der var en undren, man skulle have svar på. Eller hvor De Gule Sider var en af de mest benyttede bøger i Danmark. Sådan er det ikke længere. Med internettets fremkomst blev mængden af mulig viden kun begrænset af ens egen kreativitet. Indtil opfindelsen af smartphones, var man dog stadig begrænset af rummet, man befandt sig i. I dag har du mulighed for at være online konstant. Alt information er, til din bekvemmelighed, tilgængeligt. Denne artikel er ikke en kritisk stillingstages til denne tendens, men giver nogle tips til, hvordan du benytter dig af det digitale i din favør.

Mobilen er menneskets bedste ven

Mobilen er efterhånden blevet menneskets mest trofaste følgesvend. Den er med os over alt, og vi kigger formentlig ikke mere på noget andet end den i løbet af dagen. Og det er der en grund til. Hele vores liv koordineres på baggrund af den. Vi har apps til vores kalender, Facebook, Instagram, Rejseplan etc. Listen er endeløs, men kan også hurtigt blive problematisk, hvis du ikke er påpasselig og organiseret.

Først og fremmest skal du vælge din telefon, ligesom du vælger din bedste ven, med omhu. Da den er en så stor del af dit liv, er det bestemt ikke stedet, hvor du skal spare penge. Sæt dig ind i hvilke ’features’ telefonerne hver især har, og vær opmærksom på, hvilket ’devices’ du ellers er i besiddelse af. Du bør formentlig vælge Apple og en IPhone, hvis du allerede er i besiddelse af en Macintosh computer. Hvis du har brug for tips til valg af teknologisk device, kan du klikke her og blive inspireret.

Når du har brugt et vist beløb på et givent produkt, skal du selvfølgelig også passe på det, samt sørge for du har det mobiltilbehør, der kræves for, at det er fuldt ud funktionsdygtigt. Hvor ville det ikke være irriterende, hvis skærmen gik i stykker, og du skulle undvære din telefon i over en uge eller i værste tilfælde købe en helt ny

Opgrader og organiser din telefon

Antallet af apps er de seneste par år eksploderet. Det kan være svært at vælge godt fra skidt, og nogle personer undgår derfor nærmest helt at benytte sig af andre end de allermest gængse. Det er uheldigt, da de rette apps forenkler dit liv markant. Det er selvfølgelig subjektivt om en app er relevant eller ej, men der findes forskellige guides på internettet til at give dig et overblik over kvaliteten. Brug derfor lidt tid på at researche, hvilke apps der kunne være en match for dig. Det er tid godt givet ud.

Hvis man virkelig har taget benyttelsen af app til sig, begår mange den store fejl ikke at have organiseret deres telefon. De bladrer gennem siderne for at finde den rigtige app og glemmer til tider helt at benytte sig af dem. Ved at lave kasser med forskellige etiketter kan du formentlig holde din telefon til kun to og allerhøjst tre sider, hvorfor der også er meget større chance for, du husker at benytte dig af dine apps på de rette tidspunkter.

Tips til at spare på batteriet i iOS 8

Der findes stort set ikke noget mere irriterende end at have en stor aften foran sig, have en batteritom telefon og ikke have mulighed for at oplade den. Fat mod, der findes nogle måder hvorpå, du kan sørge for batteritiden bliver forlænget:

  1. 1.      Undersøg syndere: For at komme problemet til livs handler det først og fremmest om at identificere synderne. Det gør du ved således: Indstillinger – generelt – brug – batteribrug
  1. 2.      Fravælg bevægelig baggrund: Nogle synes den bevægelige baggrund er en cool feature, hvorimod andre nærmest helt bliver dårlig af den. Du kan slå den fra sådan her: Indstillinger – generelt – tilgængelighed – formindsk bevægelse
  1. 3.      Juster lysstyrken: Mange har lysstyrken på det maksimale, selvom der simpelthen ikke er noget ræsonnement for det. Skru eventuelt ned for den.

Den digitale bekvemmelighed er vanedannende, og du skal være opmærksom på også at leve i den virkelige verden. Læg derfor din telefon væk én gang om dagen og lad din tanker flyve for en stund. Så kan du bagefter altid vende tilbage til den digitale verden med fornyet energi.