Fjern DRM beskyttelsen fra musik og film og konverter til…
Følg den teknologiske udvikling
Forfatter:

Teknologien er bestemt ikke et nyt fænomen. Den har efter sigende været kendt lige siden oldtiden, men det var først i starten af det 19.århundrede at diverse videnskabsmænd begyndte at kunne anvende den i praksis. Det store gennembrud kom i 1820 da H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen.

Selvom opdagelsen af elektromagnetismen revolutionerede den vestlige verden, gik udviklingen dengang i sneglefart i forhold til i dag. Specielt i løbet af de sidste 10 år, er det hele eksploderet. Det er for mange nok til, at man simpelthen vælger at melde pas til en stor del af de muligheder teknologien har at tilbyde. Der er dog ingen vej udenom, og du kan lige så godt hoppe med på vognen nu end at skulle til alligevel at indhente det hele om nogle år.

 

Teknologien simplificerer tilværelsen i hverdagen

Mange forestiller sig, at det kun er de digitale nørder, teknologien først og fremmest henvender sig til. Sådan er det dog langtfra.

Prøv at husk på hvordan det var for ikke mange år siden, når du for eksempel skulle bestille en tid hos en tandlæge i København. Hertil skulle du enten ringe til dem eller manuelt bestille hos klinikken. Derudover har internettets fremkomst resulteret i, at kvaliteten og servicen de forskellige steder er blevet meget bedre, da det er meget nemmere for kunden at sammenligne de forskellige steder med hinanden.

Det samme gælder, hvad angår endnu mere basale forhold i tilværelsen. Selv når du skal have mad, kan du bare med et par klik på tastaturet, hvor du for eksempel skriver ’pizza Hillerød’,nærmest uden at tage ét eneste skridt få leveret pizza til døren.

 

Differentier dig med din teknologiske kunnen på arbejdsmarkedet

Det er ikke kun i dit daglige virke, at teknologien kan hjælpe dig. Jo mere kompleks teknologien bliver, desto mere kan du differentiere dig.

Næsten alle større virksomheder bliver efterhånden styret af diverse digitale systemer. Det er lige fra lager og salg til økonomi og projektstyring. Hvis du virkelig er ambitiøs kan du overveje at studere programmering og simpelthen selv blive ophavsmand til disse mange systemer. Men mindre kan også gøre det. Bare det at du lærer de forskellige styresystemer rigtigt at kende, vil helt sikkert differentiere dig fra mange af dine kollegaer.

En anden måde at bruge den eksplosive udvikling er ved at se, hvor de forskellige tendenser fører hen. Den teknologiske udvikling er klart den største faktor i forhold til at ændre industrier og brancher. Nærmest med et fingerknips bevirker teknologien til, at helt nye brancher viser sit ansigt, mens andre forsvinder.

Digital marketing

Hvis du holder fingeren på pulsen, kan du måske forudsige, hvad der bliver den næste store ting. Digital marketing har efterhånden eksisteret i en del år, men det er stadig en branche på vej frem, og den har efterhånden overhalet den mere traditionelle markedsføring i eksponering og omsætning.

Det kan du udnytte ved at hoppe med bølgen. Det kunne blandt andet være gennem affiliate marketing, hvor du simpelthen tjener penge på at referere til en andens webshop. Modsat hvad mange går og tror, skal du dog være opmærksom på, at det ikke er nogen genvej til hurtige penge. Ligesom alt andet der er konkurrencepræget, kræver det evner og disciplin.

Uanset om du kan lide det eller ej, er der ingen vej udenom. Teknologien er kommet for at blive, og for at den ikke skal blive din fjende, er det vigtigt, du gør den til din ven først.