Fjern DRM beskyttelsen fra musik og film og konverter til…
Sikkerhed fremfor alt
Forfatter:

Hvis du ikke selv har kørekort og det er for upraktisk at tage bussen, så må du jo tage en taxi. Det kan også være at din bil er på værkstedet og du ikke kunne få en lånebil imens der er nogle dele der bliver skiftet. Så må du også vælge mellem offentlig transport, cykle eller tage en taxi.

Der er ikke så mange alternative muligheder for at komme rundt, hvis man ikke har bil. Det er i hvert fald ikke helt ligeså sjovt og behageligt.

Hvis din bil ikke trænger til at komme på værkstedet, men du har en gammel bilradio, der trænger til at blive skiftet ud, så bør du følge godt med tiden og vælge en af de bilradioer, som kan afspille mp3 filer. Normalt kan du ikke bare rippe nogle CD’er og lægge dem ned på en usb som filer. Der er nemlig oftest en DRM beskyttelse på, hvilken hindrer at man kan stjæle musikken og dele den med alle.

På samme måde er der indbygget nogle features i din bil, så du ikke bare kan kortslutte den for at få den til at køre. Det kræver i hvert fald en særlig viden til hvordan man gør, så det er ikke bare hvem som helst der sætter sig ind i en bil og kortslutter den for at få den til at køre. Man risikere bare at hele bilen kortslutter og så kører den ingen steder! De fleste biler er jo mere eller mindre elektriske hele vejen igennem, så hvis de skal kunne køre skal de også have strømmen til det og ikke kortsluttes.

Der er så mange forskellige komponenter i en bil der kan udskiftes. Nogle er vigtigere end andre, men der er også nogle bildele man ikke må gå på kompromis med. Du kan finde en del af de mange vigtige elektriske komponenter hos Autodoc.

Man kan godt sammenligne det at fjerne DRM beskyttelsen med at man porter topstykket i bilen, så den kan køre endnu hurtigere. Forskellen er bare at det er lovligt at fjerne DRM beskyttelsen, så længe det er audio- eller videofiler du har anskaffet på lovlig vis. Så der kommer ikke noget politi efter dig, hvis du vælger at fjerne DRM beskyttelsen fra dine CD’er og DVD’er, så længe du beholder dem selv og ikke sælger dem videre.

Det er trods alt for kunstnerens skyld at DRM beskyttelsen er sat på, så deres materiale ikke bliver delt med Gud og hver mand. Du kan også læse mere om de regler der er for brug af musik og kunstnerisk materiale på Koda, som er musikernes brancheorganisation.