Fjern DRM beskyttelsen fra musik og film og konverter til…
Vælg din serverløsning med omtanke
Forfatter:

Når du skal have placeret din hjemmeside, kræver det en server. Servere bruges til at have filer, programmer og data liggende, som kan tilgås af flere på en gang. Serveren deler altså sin data, services og meget mere med andre computere, og derfor skal du have en server til at lægge din hjemmeside på. På den måde er du nemlig sikker på, at dit website har forbindelse til internettet døgnet rundt.

Der er dog en række ting, du skal være opmærksom på, når du vælger din server. Der findes mange dygtige webbureauer i landet, som kan hjælpe dig, men hvis sikkerheden eller oppetiden ikke spiller, bør du vælge en anden udbyder.

Læs med her, hvor vi sætter fokus på de ting, du skal være opmærksom på i din serverløsning.

Høj oppetid

Oppetiden fortæller noget om, hvor ofte din hjemmeside vil være online på den respektive server. I dag arbejder alle udbydere stort set med en oppetid på 99% eller derover, da konkurrencen er stor, og man ønsker at fastholde sine kunder med en høj oppetid. En oppetid på 99% betyder altså, at et nedbrud af din hjemmeside i gennemsnit vil ske 1 ud af 100 gange.

Et nedbrud kan have store konsekvenser for din forretning, da man let kan miste eksisterende såvel som nye, potentielle kunder under et nedbrud. Derfor bør du gå på jagt efter en server med en oppetid på 99,99%. På den måde er du bedre sikret og vil opleve nedbrud i langt mindre grad.

Backup

Når du skal vælge en server, er det også vigtigt at have backup med i tankerne. Du bør vælge et webbureau, som har styr på backup af deres servere, hvis der skulle opstå brand, tyveri eller lignende. Backup er nemlig din sikring for, at din hjemmeside ikke går tabt, og at den blot kan flyttes over på en anden server i tilfælde af et uheld.

 Derudover er det også en god idé at vælge en server, som er overvåget 24/7. På den måde er risikoen for, at du overhovedet får brug for backup, nemlig langt mindre. Med det sagt anbefaler vi dog, at du altid forhører dig angående backup, inden du placerer din hjemmeside.

Sikkerhed og server hosting

En af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du lægger din hjemmeside på en server, er den generelle sikkerhed.

Det er smart og mindre tidskrævende at alliere sig med et webbureau, når det kommer til servere, fordi du slipper for at bruge ressourcer på driften. Derudover kan en dygtig udbyder stå for server hosting og dermed sørge for alt inden for opstart, vedligeholdelse og sikkerhed. Det giver dig tid og ressourcer til at fokusere på de ting, der er vigtige i dit firma, mens andre klarer det tekniske arbejde. Du skal dog være opmærksom på, at faciliteter og hardware opfylder krav til sikkerhed og datateknisk sikring, når du vælger din server.

Derudover skal du overveje, om du ønsker en virtuel eller fysisk server, hvilket ikke er helt uden betydning. Du kan læse mere om servere på denne side.